Inundaţii în Germania: Traficul feroviar cu Austria a fost întrerupt

Ploile torenţiale din sudul şi estul Germaniei au sporit pericolul inundaţiilor duminică, obligând armata să intervină pentru a ajuta echipele de salvare în anumite zone în timp ce traficul feroviar către Austria a fost întrerupt.

2672 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Germania: Traficul feroviar cu Austria a fost întrerupt

Inundaţii în Germania: Traficul feroviar cu Austria a fost întrerupt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Două persoane au fost date dispărute la Reutlingen (sud-vest), au transmis echipele de salvare şi poliţia din Bade-Wurtemberg pentru agenţia germană DPA.

Timp de 48 de ore, ploi puternice şi continue au căzut asupra acestui Land (stat regional) precum şi asupra Bavariei (sud), Saxoniei şi Thuringiei (est). Aceste precipitaţii au atins niveluri istorice în anumite locuri provocând creşteri ale cotelor râurilor şi fluviilor.

Cancelarul Angela Merkel a exprimat "susţinerea guvernului federal" pentru populaţiile vizate şi a asigurat că recursul la armată este "posibil", "dacă va fi necesar", conform purtătoului său de cuvânt, Steffen Seibert, într-un tweet publicat în jurul orei 13:00 GMT (16:00, ora României).

Într-un comunicat, armata a transmis anterior că forţele sale au fost deja trimise în anumite zone. La Glauchau, oraş din Saxonia aflat la aproximativ 50 de kilometri de Leipzig (est) militarii, care îşi îndeplinesc stagiul într-un centru al armatei aflat în apropiere, au venit să ajute "la cererea statului regional al Saxoniei", a precizat Bundeswehr.

În Saxonia, starea de urgenţă a fost declarată de către autorităţi în regiunea Chemnitz şi Leipzig (est), unde râurile au depăşit de asemenea cotele de alertă.

"La Berchtesgarden (Bavaria, la câţiva kilometri de Austria), 100 de soldaţi sunt angajaţi în susţinerea împotriva inundaţilor", în timp ce în alte părţi forţele armate ajută la aprovizionarea populaţiilor afectate.

În Bavaria (sud), Dunărea a ieşit din matcă şi a inundat parţial oraşul Passau, la frontiera cu Austria, conform site-ului comunei.

Niciun tren nu circula duminică dimineaţă între Munich (sud-estul Germaniei) şi Salzburg (vestul Austriei) după puternicele precipitaţii din noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat compania germană Deutsche Bahn.

Inundaţiile au cauzat pagube pe această linie şi au provocat în unele locuri alunecări de teren pe şine, a transmis aceeaşi sursă.

Tot în Germania, traficul fluvial pe Rin a fost suspendat în mai multe zone, conform centrului de urgenţe de la Mayence (vest).

În Bade-Wurtemberg (sud-vest) unde intemperiile au inundat străzile şi au doborât arbori, pompierii şi tehnicienii au efectuat aproximativ 3.000 de intervenţii, conform centrului de alertă pentru inundaţii din regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici