Inundaţii în sud-vestul Chinei. Cel puţin 15 persoane au murit

Inundaţii grave s-au produs în sud-vestul Chinei şi au provocat moartea a cel puţin 15 persoane în Chongqing, au anunţat oficialii locali citaţi de presa de stat şi de CNN.

145 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în sud-vestul Chinei. Cel puţin 15 persoane au murit

Inundaţii în sud-vestul Chinei. Cel puţin 15 persoane au murit

Potrivit autorităţilor chineze, pe lângă cele 15 persoane decedate, mai sunt patru dispărute. Ploile torenţiale şi inundaţiile au provocat probleme începând de luni şi în patru comitate din Chongqing au fost emise avertismente de cel mai înalt nivel.

În provincia vecină Sichuan peste 460.000 de locuitori au fost afectaţi de ploile abundente, dar nu s-au înregistrat victime. Peste 85.000 de locuitori din Sichuan au fost evacuaţi şi cel puţin 400 de echipe de intervenţie au fost trimise în zonă.

Inundaţiile au loc în timp ce alte părţi ale Chinei se confruntă cu valuri de caniculă, ceea ce ar fi dovezi ale crizei climatice, susţin experţii.

La începutul acestei săptămâni, ţara a înregistrat cel mai mare număr de zile caniculare în prima jumătate a anului de când au început înregistrările, potrivit autorităţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici