INUNDAŢIILE din Sardinia - Guvernul Italiei a decretat stare de urgenţă: "Este o tragedie naţională". Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren este de 18 morţi, inclusiv patru copii

Guvernul Italiei a decis instituirea stării de urgenţă în regiunea Sardinia, alocând rapid 20 de milioane de euro pentru atenuarea efectelor calamităţilor de pe insulă, relatează site-ul ziarului La Repubblica.

5001 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢIILE din Sardinia - Guvernul Italiei a decretat stare de urgenţă: "Este o tragedie naţională". Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren este de 18 morţi, inclusiv patru copii

INUNDAŢIILE din Sardinia - Guvernul Italiei a decretat stare de urgenţă: "Este o tragedie naţională" (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Am decis deblocarea imediată a 20 de milioane de euro pentru Sardinia", a declarat premierul Enrico Letta.

Într-o şedinţă extraordinară, Guvernul de la Roma a decis decretarea stării de urgenţă pe Insula Sardinia, după inundaţii soldate cu cel puţin 18 morţi.

"Este vorba de o dramă de proporţii incredibile, o tragedie naţională. În acest moment, prioritatea este salvarea vieţilor şi ajutarea sinistraţilor", a explicat premierul Letta.

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Sardinia este de 18 morţi, inclusiv patru copii

Bilanţul intemperiilor din Sardinia este de 18 morţi, dintre care patru copii. O persoană este în continuare dispărută, iar alte 2.737 au rămas fără locuinţe în urma intemperiilor, au comunicat autorităţile regionale.

Zonele cele mai afectate sunt cele din centrul şi nordul Insulei Sardinia, în special portul Olbia, inundat aproape în totalitate şi unde au murit nouă oameni.

După precipitaţii abundente care au provocat grave inundaţii şi alunecări de teren, Guvernul Italiei a decretat starea de urgenţă în regiunea Sardinia, deblocând rapid 20 de milioane de euro.

"În 24 de ore, în Sardinia a plouat cât plouă în şase luni în întreaga Italie", a declarat şeful Protecţiei civile italiene, Franco Gabrielli.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici