Iran: O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea petrolierului Stena Impero în zona Strâmtorii Ormuz/ Răspunsul Marii Britanii

O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea unui tanc petrolier britanic de către forţele iraniene în zona Strâmtorii Ormuz, a declarat un oficial de la Teheran, în timp ce Londra a transmis că o fregată britanică era la aproximativ o oră depărtare de nava comercială sechestrată

25077 afișări
Imaginea articolului Iran: O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea petrolierului Stena Impero în zona Strâmtorii Ormuz/ Răspunsul Marii Britanii

Iran: O navă militară britanică a încercat să împiedice capturarea petrolierului Stena Impero în zona strâmtorii Ormuz

Generalul Ramezan Sharif, purtătorul de cuvânt al Gărzilor Revoluţionare Islamice, a declarat sâmbătă că, în pofida "rezistenţei şi imixtiuni" navei militare britanice, forţele iraniene au reuşit să sechestreze tancului petrolier, informează agenţia de ştiri Reuters.

Penny Mordaunt, ministrul Apărării de la Londra, a declarat că fregata HMS Montrose se afla la 60 de minute depărtare de petrolierul britanic Stena Impero în momentul în care nava comercială a fost oprită de forţele iraniene, potrivit publicaţiei The Telegraph.

Ministrul britanic a mai precizat că nava comercială britanică se afla în apele teritoriale ale Omanului atunci când a fost abordată de iranieni.

Între 15 şi 30 de petroliere sub pavilion britanic tranzitează zilnic strâmtoarea Ormuz, însă în zonă sunt prezente doar şapte nave militare britanice.

Taguri:
iran,
m.britanie,
militar

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici