Iranul a suspendat activităţile de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 20 la sută

Iranul a suspendat momentan activităţile de purificare a uraniului până la nivelul de 20 la sută, în contextul acuzaţiilor Occidentului referitoare la componenta militară a programului nuclear iranian, anunţă Parlamentul de la Teheran.

133 afișări
Imaginea articolului Iranul a suspendat activităţile de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 20 la sută

Iranul a suspendat activităţile de îmbogăţire a uraniului la nivelul de 20 la sută (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost suspendată producţia pentru că nu este necesar uraniu purificat la nivelul de 20%", a declarat Hossein Naqavi Hosseini, purtătorul de cuvânt al Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe.

Guvernul iranian, Organizaţia Iraniană pentru Energie Atomică şi echipa iraniană însărcinată cu negocierile în domeniul nuclear nu au făcut niciun anunţ oficial.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a comunicat că este la curent cu aceste informaţii, dar a refuzat să ofere detalii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici