Iranul ar fi decis să trimită 4.000 de militari în Siria

Iranul a decis să trimită un contingent format din 4.000 de membri ai Gardienilor Revoluţiei în Siria, pentru a sprijini forţele preşedintelui Bashar al-Assad.

407 afișări
Imaginea articolului Iranul ar fi decis să trimită 4.000 de militari în Siria

Iranul ar fi decis să trimită 4.000 de militari în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iranul a luat această decizie înaintea alegerilor prezidenţiale de vineri, afirmă The Independent on Sunday, în ediţia electronică.

Iranul vrea menţinerea regimului Assad şi intenţionează să propună chiar deschiderea unui nou front "sirian" în Platoul Golan împotriva Israelului, potrivit unor surse implicate în securitatea Republicii Islamice.

Sursele iraniene afirmă că în timp ce retragerea Hezbollah din Siria s-ar putea încheia în curând - cu menţinerea unor echipe pentru strângerea de informaţii - sprijinul Iranului pentru Damasc mai degrabă va creşte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici