Hassan Nasrallah: Mişcarea libaneză Hezbollah va rămâne implicată în conflictul din Siria

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, care participă la luptele din Siria alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad, va rămâne implicată în conflict, a anunţat vineri liderul acesteia, Hassan Nasrallah.

307 afișări
Imaginea articolului Hassan Nasrallah: Mişcarea libaneză Hezbollah va rămâne implicată în conflictul din Siria

Hassan Nasrallah, liderul Hezbollah (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Înainte de Qousseir este ca după Qousseir. Nimic nu s-a schimbat", a declarat el, făcând referire la oraşul sirian recucerit la 5 iunie de armata siriană, mulţumită ajutorului decisiv acordat de mişcarea libaneză.

"Complotul nu a rămas la fel? (...) S-au schimbat faptele? Dimpotrivă, în tabăra cealaltă (a rebelilor), există o tendinţă de a amplifica această confruntare", a adăugat el, într-un discurs.

"Acolo unde trebuie să fim, acolo vom fi. Acolo unde am început să ne asumăm responsabilităţi, vom continua să ne asumăm aceste responsabilităţi, fără să mai intrăm în detalii", a continuat şeful Hezbollah, care trăieşte şi vorbeşte dintr-un loc ţinut secret, din raţiuni de securitate.

Detaliile depind de necesităţile de pe teren", a precizat el.

Hezbolahul, aliat neclintit al regimului, a jucat un rol determinant în capturarea Qousseir, oraş strategic din apropierea frontierei libaneze.

Conflictul din Siria, calificat de Damasc drept complot comandat din străinătate, a divizat profund Libanul, între susţinătorii şi opozanţii preşedintelui Bashar al-Assad, şi a exacerbat tensiunile confesionale. Majoritatea şiiţilor din Liban sunt pro-regim, în timp ce sunniţii susţin cauza opoziţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici