Siria: Armata deţine controlul "total" asupra fiefului rebel de la Qousseir. Rebelii confirmă pierderea oraşului

Armata siriană deţine controlul "total" asupra oraşului Qousseir, un fief al rebelilor de peste un an, a anunţat miercuri presa oficială siriană şi postul de televiziune al mişcării şiite libaneze Hezbollah, care luptă în Siria alături de forţele regimului.

863 afișări
Imaginea articolului Siria: Armata deţine controlul "total" asupra fiefului rebel de la Qousseir. Rebelii confirmă pierderea oraşului

Siria: Armata deţine controlul "total" asupra fiefului rebel de la Qousseir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În urma unei ofensive de aproximativ trei săptămâni, "armata a restabilit securitatea în întregul oraş Qousseir", a anunţat agenţia oficială Sana.

"Armata arabă siriană deţine controlul total asupra regiunii Qousseir, în provincia Homs, după ce a ucis un mare număr de terorişti (rebeli, potrivit terminologiei regimului) şi a capturat alţii", a anunţat şi postul oficial Al-Ikhbariya.

"Oraşul Qousseir a fost golit integral de persoane înarmate (rebeli) în urma avansării armatei", a anunţat, de asemenea, Al Manar, postul de televiziune al Hezbollah, care are un corespondent la faţa locului.

Potrivit unor militanţi, puternicul partid libanez, un aliat loial al regimului lui Bashar al-Assad, a fost "vârful de lance" al acestei ofensive asupra oraşului rebel, unde a pierdut zeci de combatanţi.

Oraşul, aflat aproape de frontiera cu Libanul, a devenit emblematic atât pentru regim, cât şi pentru rebeli.

Regiunea strategică Qousseir este de o importanţă capitală pentru regim, deoarece asigură legătura între capitala siriană Damasc şi litoral.

Rebelii confirmă pierderea bătăliei de la Qousseir

Rebelii au "pierdut" bătălia de la Qousseir, un oraş strategic situat în partea central-vestică a Siriei asupra căruia deţineau controlul de peste un an, în urma unei ofensive feroce a armatei siriene şi Hezbollahului libanez, a anunţat miercuri o reţea a militanţilor.

"Da, fraţii noştri, este o rundă pe care am pierdut-o", a scris Comisia Generală a Revoluţiei Siriene într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, precizând că insurgenţi "continuă să lupte împotriva miilor de mercenari libanezi", referindu-se la Hezbollah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici