Iranul denunţă un act "străin islamului", după atacul de la sediul Charlie Hebdo

Iranul a denunţat miercuri atacul comis la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi, apreciind că "orice act terorist contra (unor persoane) nevinovate este străin gândirii şi învăţăturilor islamului".

330 afișări
Imaginea articolului Iranul denunţă un act "străin islamului", după atacul de la sediul Charlie Hebdo

Stephane Charbonnier (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste acte sunt rezultatul "unui val de radicalism şi unei violenţe fizice şi mentale fără precedent" care "s-au răspândit în lume în aceşti ultimi zece ani", a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei iraniene, Marzieh Afkham, citată de agenţia oficială Irna.

Ea a mai subliniat că aceste acte sunt provocate totodată "de politicile eronate şi dublul standard adoptat faţă de violenţă şi extremism".

Iranul denunţă frecvent maniera în care presa occidentală acoperă violenţele comise împotriva palestinienilor de către Israel, ţară pe care Teheranul nu o recunoaşte. De asemenea, Republica Islamică, aliată a regimului sirian al lui Bashar al-Assad, acuză unele ţări arabe şi occidentale că sprijină financiar şi militar opoziţia armată din Siria, formată, potrivit Teheranului, din "terorişti".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici