Iranul nu se simte responsabil pentru atacul violent suferit de Rushdie. Oficialii de la Teheran îl acuză pe scriitor şi susţinătorii săi

  • Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe susţine că „Salman Rushdie şi susţinătorii săi sunt demni de reproş şi condamnare pentru că i-au denigrat pe musulmani în ochii lumii”
  • Scriitorul trăieşte cu teamă pentru că primeşte periodic zeci de ameninţări cu moartea
  • Romanul „Versetele satanice” i-au adus antipatia în ochii musulmanilor conservatori din Iran
625 afișări
Imaginea articolului Iranul nu se simte responsabil pentru atacul violent suferit de Rushdie. Oficialii de la Teheran îl acuză pe scriitor şi susţinătorii săi

Sursa foto: Profimedia

Ministerul iranian de externe a declarat că nimeni nu are dreptul să depună acuzaţii împotriva Teheranului în legătură cu atacul lui Salman Rushdie pentru că scriitorul împreună cu susţinătorii săi sunt singurii vinovaţi de cele întâmplate.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Nasser Kanaani a declarat că libertatea de exprimare nu justifică insultele lui Rushdie împotriva religiei. Romanul său din 1988 „Versetele satanice” este privit ca o blasfemie în lumea musulmană.

„În ceea ce priveşte atacul lui Salman Rushdie, nu considerăm pe nimeni altul decât pe el şi susţinătorii săi demni de reproş şi condamnare. Nimeni nu are dreptul să acuze Iranul în acest sens”, a declarat Kanaani.

Scriitorul iranian Salman Rushdie a trăit în teamă de la lansarea controversatului său roman. Toţi cei implicaţi în procesul de editare a cărţii au avut de suferit.

În 1991, traducătorul japonez al romanului, Hitoshi Igarashi, a fost înjunghiat mortal. Traducătorul italian al romanului a fost rănit în 1991, iar doi ani mai târziu, editorul norvegian a fost împuşcat şi grav rănit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici