Iranul respinge apelul Franţei pentru intensificarea dialogului privind programul nuclear

Iranul a respins apelul Franţei privind intensificarea dialogului privind programul său nuclear, afirmând că va discuta despre acordul semnat în 2015 doar cu marile puteri, relatează site-ul postului France 24.

310 afișări
Imaginea articolului Iranul respinge apelul Franţei pentru intensificarea dialogului privind programul nuclear

Iranul respinge apelul Franţei pentru intensificarea dialogului privind programul nuclear

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care Statele Unite au impus noi sancţiuni care afectează industria petrochimică din Iran.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat în urmă cu o zi că atât Parisul, cât şi Washingtonul vor să oprească programul nuclear al Teheranului, iar noile discuţii ar trebui să se concentreze asupra programelor pentru rachete balistice.

Cu toate acestea, Ministerul de Externe al Iranului a informat că nu va purta discuţii dincolo de acordul din 2015, pe care preşedintele american Donald Trump l-a abandonat în 2018.

"Sub aceste circumstanţe, discuţiile dincolo de înţelegere ar putea duce la apariţia neîncrederii între semnatarii care au rămas angajaţi în menţinerea acordului", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Abbas Mousavi.

Statele Unite au decis retragerea din acordul nuclear semnat în 2015 între Iran şi marile puteri din P5+1 (SUA, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) şi impunerea unui nou set de sancţiuni asupra Teheranului.

În 2017, Teheranul a respins un alt apel făcut de Paris, privind un dialog pe tema programului de rachete balistice, afirmând că acestea au un scop pur defensiv.

 

Taguri:
iran,
franţa,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici