CRIZA din Venezuela | Premierul canadian: Cuba are un rol în întoarcerea ţării la democraţie/ Juan Guaido: Opoziţia nu are un plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia

Cuba va avea un rol în întoarcerea Venezuelei la democraţie, a declarat vineri ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, în pofida dezacordului între Ottawa şi Havana privind susţinerea preşedintele venezuelean Nicolas Maduro, relatează site-ul agenţiei Reuters.

433 afișări
Imaginea articolului CRIZA din Venezuela | Premierul canadian: Cuba are un rol în întoarcerea ţării la democraţie/ Juan Guaido: Opoziţia nu are un plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia

CRIZA din Venezuela | Premierul canadian: Cuba are un rol în întoarcerea ţării la democraţie/ Juan Guaido: Opoziţia nu are un plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia

Freeland a avut vineri o întrevedere cu ministrul de Externe al Cubei, Bruno Rodriguez.

Canada este una dintre statele care îl recunosc pe liderul opoziţiei Juan Guaido drept liderul legitim al Venezuelei şi îi cere demisia lui Maduro.

Vicepreşedintele american Mike Pence a declarat săptămâna trecută că Ottawa trebuie să discute mai mult cu Havana despre "influenţa negativă" în criza din Venezuela.

"Sunt de părere că asistăm la un interes internaţional pentru nevoia de o tranziţie paşnică a Venezuelei, care să rezulte în alegeri libere şi corecte şi întoarcerea la demcraţie. Cuba va avea un rol de jucat în acest lucru", a declarat Freeland.

Aceasta a refuzat să dea mai multe detalii cu privire la posibilităţile Cubei.

Cuba, Rusia, China şi Turcia susţin în continuare Guvernul preşedintelui Nicolas Maduro.

În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave.

Juan Guaido: Opoziţia nu are un plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia

 

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a declarat vineri că opoziţia nu are niciun plan privind participarea la o nouă rundă de mediere în Norvegia, după ce eforturile privind rezolvarea crizei venezuelene s-au încheiat luna trecută fără un rezultat, relatează Reuters.

Discuţiile privind ajungerea la un acord pentru situaţia din Venezuela, care au avut loc în Norvegia, s-au încheiat la data de 29 mai, după ce reprezentanţii opoziţiei au cerut în repetat rânduri demisia preşedintelui Nicolas Maduro.

În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. SUA şi mai multe state occidentale l-au recunoscut pe Guaidó, în timp ce Rusia a anunţat că îl consideră pe Nicolas Maduro preşedintele legitim al Venezuelei.

 

Taguri:
canada,
venezuela,
cuba

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici