Iranul reţine mai mulţi străini, inclusiv un înalt diplomat britanic, pentru presupus spionaj

Gărzile Revoluţionare ale Iranului au reţinut mai mulţi străini, inclusiv al doilea cel mai înalt emisar al Marii Britanii la Teheran, pentru presupuse acte de spionaj, cum ar fi prelevarea de mostre de sol în zone restricţionate, a anunţat miercuri televiziunea de stat, conform Reuters.

602 afișări
Imaginea articolului Iranul reţine mai mulţi străini, inclusiv un înalt diplomat britanic, pentru presupus spionaj

Iranul reţine mai mulţi străini, inclusiv un înalt diplomat britanic, pentru presupus spionaj

Televiziunea de stat nu a precizat dacă cei reţinuţi mai sunt încă în arest.

"Aceşti spioni luau mostre de pământ în deşertul central al Iranului, unde se desfăşurau exerciţii cu rachete aerospaţiale ale Gardienilor Revoluţiei", a declarat televiziunea de stat.

Televiziunea a difuzat imagini cu Giles Whitaker şi familia sa în centrul Iranului, unde diplomatul britanic părea să ia mostre de pământ. Televiziunea a spus că se afla în apropierea unei zone în care avea loc un test de rachete.

"Whitaker a fost expulzat din (zonă) după ce şi-a cerut scuze", au spus cei de la televiziune.

Unul dintre cei reţinuţi a fost identificat de televiziunea de stat ca fiind soţul ataşatului cultural al Austriei în Iran.

De asemenea, televiziunea a arătat o fotografie a unui al treilea străin, identificându-l ca fiind Maciej Walczak, un profesor universitar din Polonia despre care a spus că vizita Iranul în calitate de turist.

Reportajul a difuzat imagini în care se presupune că Maciej Walczak şi trei colegi colectau mostre de pământ într-o altă zonă, după ce au vizitat Iranul în cadrul unui program de schimb ştiinţific. Reportajul a spus că recoltarea de probe a coincis, de asemenea, cu un test de rachete în provincia Kerman din sudul Iranului.

Gărzile Revoluţionare de elită ale Iranului au arestat zeci de cetăţeni cu dublă cetăţenie şi străini în ultimii ani, majoritatea pentru spionaj şi acuzaţii legate de securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici