Iranul şi Siria vor să facă parte din Consiliul pentru Drepturile Omului

Statele Unite şi Israelul au criticat aspru, joi, la ONU intenţia Iranului şi Siriei de a face parte din Consiliul pentru Drepturile Omului.

175 afișări
Imaginea articolului Iranul şi Siria vor să facă parte din Consiliul pentru Drepturile Omului

Iranul şi Siria vor să facă parte din Consiliul pentru Drepturile Omului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadoarea interimară a Statelor Unite la ONU, Rosemary DiCarlo, a calificat aceste candidaturi ca fiind "cu totul deplasate", din cauza încălcării drepturilor omului în cele două ţări, în timp ce omologul său israelian Ron Posor a vorbit despre o "aberaţie".

Iranul şi Siria figurează printre cele şapte ţări candidate la cele patru locuri oferite de Consiliu pentru regiunea Asia-Pacific, potrivit unor diplomaţi. Alte ţări candidate sunt China, Iordania, Insulele Maldive, Arabia Saudită şi Vietnam. Un vot este prevăzut la Adunarea Generală a ONU înainte de sfârşitul anului pentru a le departaja.

Teheranul şi Damascul încă nu şi-au depus oficial candidatura, a precizat DiCarlo. "Dar încercările celor două ţări de a face parte din Consiliul pentru Drepturile Omului sunt cu totul deplasate, dată fiind (...) notorietatea performanţei lor slabe în domeniul drepturilor omului şi colaborării (dintre acestea) pentru a reprima aspiraţiile democratice ale populaţiei siriene", a declarat ea pentru presă.

În opinia ambasadorului israelian Ron Posor, "se pare că Naţiunile Unite au bătut un nou record de aberaţie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici