Iranul şi SUA au reluat discuţiile în cadrul dosarului nuclear iranian

Secretarul de Stat american John Kerry şi ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif au reluat luni, la Lausanne, discuţiile în dosarul nuclear iranian, în contextul apropierii termenului-limită - sfârşitul lunii - al unui acord politic.

114 afișări
Imaginea articolului Iranul şi SUA au reluat discuţiile în cadrul dosarului nuclear iranian

Iranul şi SUA au reluat discuţiile în cadrul dosarului nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La întâlnire iau parte secretarul american pentru Energie Ernest Moniz şi şeful delegaţiei iraniene la negocieri Ali Akbar Salehi, care s-au întâlnit şi duminică, pentru a negocia detalii tehnice cu privire la limitarea programului nuclear iranian.

Kerry a îndemnat Iranul să facă o serie de concesii, care să le permită celor şase mari puteri să ajungă la o înţelegere asupra cadrului politic în vederea încheierii unui acord final cu Teheranul privind anularea sancţiunilor impuse Republicii islamice în schimbul limitării programului ei nuclear.

Părţile şi-au dat ca termen-limită data de 30 iunie pentru finalizarea acordului final. Iranul şi marile puteri - China, Franţa, Marea Britanie, Rusia şi Statele Unite (membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU) plus Germania (G5+1) - urmează să se întâlnească săptămâna aceasta, tot la Lausanne, însă data acestei întâlniri nu a fost anunţată încă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici