John Kerry a anunţat înregistrarea unor progrese în negocierile asupra programului nuclear iranian

Secretarul de Stat american John Kerry a apreciat sâmbătă că negocierile asupra programului nuclear iranian, care au intrat în faza finală, au înregistrat "ceva progrese", afirmând, totodată, că Statele Unite nu vor "un acord oarecare", ci unul "bun", relatează The Guardian, în pagina electronică.

180 afișări
Imaginea articolului John Kerry a anunţat înregistrarea unor progrese în negocierile asupra programului nuclear iranian

John Kerry a anunţat înregistrarea unor progrese în negocierile asupra programului nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am făcut ceva progrese", a anunţat John Kerry, în cadrul unei conferinţe de presă la Sharm el-Sheikh, în Peninsula Sinai.

Cu toate acestea, a atenţionat şeful diplomaţiei americane, "există încă (...) lacune importante" care trebuie eliminate.

Negocierile dintre marile puteri şi Teheran în vederea restricţionării capabilităţilor nucleare iraniene în schimbul unei anulări a sancţiunilor impuse de către occidentali au atins o etapă critică, înainte de termenul-limită prevăzut la sfârşitul lui martie pentru ajungerea la un cadru în baza căruia să fie încheiat acordul final până la 30 iunie.

"Termenul limită se apropie. Timpul este critic", a declarat Kerry.

"Vom rămâne concentraţi pe obţinerea unui acord bun", a dat asigurări el.

Iranul şi Grupul 5+1 (SUA, China, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi Germania) poartă negocieri pe tema programului nuclear iranian. Israelul şi Occidentul suspectează Iranul că încearcă să fabrice arme nucleare sub paravanul unui program nuclear civil. Regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

O nouă rundă de negocieri între Iran şi Grupul 5+1 va începe în curând în Elveţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici