Israel: Coaliţia Likud-Israel Beiteinu a câştigat scrutinul cu un scor sub aşteptări - exit-poll

Coaliţia Likud - Israel Beiteinu se clasează pe primul loc în scrutinul legislativ din Israel, dar cu un scor mai mic decât cel aşteptat, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

497 afișări
Imaginea articolului Israel: Coaliţia Likud-Israel Beiteinu a câştigat scrutinul cu un scor sub aşteptări - exit-poll

Coaliţia Likud-Israel Beiteinu a câştigat scrutinul din Israel cu un scor sub aşteptări -exit-poll

Conform rezultatelor la ieşirea de la urne prezentate de ziarul Haaretz şi de CNN, coaliţia Likud-Israel Beiteinu ar obţine 31 de locuri în Knessetul de 120 de membri, deşi era creditată în sondajele preelectorale cu 32 - 35 de locuri (comparativ cu 42 în actuala legislatură).

Formaţiunea de centru Yesh Atid şi partidul extremist Căminul Evreisc, apropiat de colonişti, au obţinut rezultate peste aşteptări în scrutinul din Israel, complicând situaţia Likud, partidul premierului Benjamin Netanyahu, anunţă postul de radio al armatei israeliene.

Conform estimărilor, formaţiunea de extremă-dreapta Căminul Evreiesc, condusă de Naftali Bennett, şi partidul Yesh Atid, creat de fostul jurnalist Yair Lapid au creat "surpriza" scrutinului legislativ, complicând sarcina lui Benjamin Netanyahu de formare a noului guvern.

Formaţiunea de centru Yesh Atid ar putea obţine 18 locuri în Knesset, iar Partidul Muncii 17. Partidul religios Shas este creditat cu 13 mandate, urmat de formaţiunea de extremă-dreapta Căminul Evreiesc (Habayit Hayehudi), cu 12 parlamentari, şi de Meretz, cu şase.

În total, Knessetul ar urma să aibă 61 de parlamentari de drepta şi centru-dreapta şi 59 de stânga şi centru-stânga.

Secţiile de votare se vor închide la ora locală 22.00 (22.00, ora României).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici