Israelul a adăugat gruparea jihadistă Statul Islamic pe lista sa cu "organizaţiile ilegale"

Israelul a adăugat miercuri două grupări islamiste, Statul Islamic (SI) şi Brigăzile lui Abdullah Azzam, pe lista organizaţiilor pe care le consideră "ilegale", a anunţat Ministerul israelian al Apărării.

200 afișări
Imaginea articolului Israelul a adăugat gruparea jihadistă Statul Islamic pe lista sa cu "organizaţiile ilegale"

Israelul a adăugat gruparea jihadistă Statul Islamic pe lista sa cu "organizaţiile ilegale" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această măsură permite luarea de măsuri judiciare atât contra acestor organizaţii, cât şi celor care le susţin şi finanţează", a anunţat Ministerului Apărării, într-un comunicat, precizând că această decizie a fost luată în baza unor "recomandări ale serviciilor de securitate".

Jihadiştii din cadrul SI au proclamat la sfârşitul lui iunie un califat în regiunile cucerite în ultimele luni în Irak şi Siria, unde generează teroare.

Marţi, SI a postat o înregistare video ce prezintă decapitatea lui Steven Sotloff, un jurnalist american care ar fi avut şi cetăţenie israeliană, potrivit presei din Israel.

Brigăzile lui Abdullah Azzam, afiliate la Al-Qaïda, revendică episodic efectuarea unor tiruri de rachete asupra Israelului dinspre Liban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici