Israelul a anunţat Rusia că va ataca obiective militare din Siria

Israelul a informat Rusia înainte să efectueze atacuri care au vizat obiective militare din Siria, ca răspuns la atacul cu rachetă îndreptat asupra teritoriului Israelian, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare din Israel, Jonathan Cornicus, relatează site-ul agenţiei Tass.

6360 afișări
Imaginea articolului Israelul a anunţat Rusia că va ataca obiective militare din Siria

Israelul a anunţat Rusia că va ataca obiective militare din Siria, ca răspuns la atacul cu rachetă îndreptat asupra teritoriului israelian

Cornicus a declarat că Rusia a fost anunţată printr-un mecanism pe care cele două state îl menţin încă din 2015.

Armata israeliană a atacat joi dimineaţă numeroase obiective militare din Siria, inclusiv sisteme antiaeriene, radare şi un depozit de muniţie, ca răspuns la un atac atribuit forţelor iraniene din Siria, care au lansat miercuri seară aproximativ 20 de rachete spre poziţii militare israeliene din zona Platoului Golan.

Toate avioanele israeliene s-au întors din misiune, au informat Forţele de Apărare din Israel.

Platoul Golan a fost ocupat Israel de la Siria în urma Războiului de Şase Zile din iunie 1967.

"Ruşii au fost informaţi înainte de atacul nostru printr-un mecanism pe care îl avem", a declarat Conricus.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici