Israelul a încălcat dreptul umanitar internaţional în cadrul ofensivei din Gaza - ONU

Israelul a făcut uz de forţă disproporţionat şi a încălcat dreptul umanitar internaţional în timpul ofensivei sale în Fâşia Gaza de iarna trecută, consideră autorii unui raport întocmit de ONU, făcut public marţi.

131 afișări
Imaginea articolului Israelul a încălcat dreptul umanitar internaţional în cadrul ofensivei din Gaza - ONU

Israelul a încălcat dreptul umanitar internaţional în cadrul ofensivei din Gaza - ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Statul israelian "nu a ţinut cont de precauţiile necesare prevăzute de dreptul internaţional privind diminuarea pierderilor de vieţi, a numărului de răniţi în rândul civililor şi a pagubelor materiale", potrivit documentului.

Raportul califică tirurile de rachete cu fosfor alb asupra sediilor UNRWA (agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni), "atacul intenţionat asupra spitalului al-Qods cu ajutorul obuzelor explozibile şi a celor cu fosfor" şi "atacul împotriva spitalului Al-Wafa" drept "încălcări ale dreptului umanitar internaţional".

Acest document a fost prezentat la New York de către preşedintele misiunii Consiliului pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, Richard Goldstone, care se ocupă de anchetarea abuzurilor comise în timpul ofensivei israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici