Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara. Hamas respinge apelul ONU

Cabinetul de securitate israelian a aprobat sâmbătă seara cererea ONU de a prelungi armistiţiul umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara, a anunţat un oficial guvernamental israelian.

512 afișări
Imaginea articolului Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara. Hamas respinge apelul ONU

Israelul acceptă prelungirea armistiţiului umanitar în Fâşia Gaza până duminică seara (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cabinetul a aprobat cererea ONU cu privire la un armistiţiu umanitar valabil până duminică, la miezul nopţii", a declarat o sursă guvernamentală israeliană, sub protecţia anonimatului.

Totodată, un purtător de cuvânt al Hamas a declarat că mişcarea respinge această prelungire cu 24 de ore a armistiţiului umanitar.

Şefii diplomaţiilor din Statele Unite, Qatar, Turcia şi mai multe ţări europene, care s-au întâlnit la Paris, au îndemnat sâmbătă la prelungirea armistiţiului între Israel şi Hamas "timp de 24 de ore cu posibilitatea prelungirii".

Ulterior, Israelul a acceptat să prelungească cu patru ore un armistiţiu umanitar de 12 ore, în Fâşia Gaza, care urma să se încheie sâmbătă la ora locală 20.00 (20.00, ora României), au anunţat armata şi ministrul Informaţiilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici