Israelul acuză Iranul că transferă arme către Hezbollah la bordul avioanelor de pasageri. Regimul de la Tehneran respinge acuzaţiile

Iranul transferă armament în Liban şi Siria, destinat mişcării şiite Hezbollah, utilizând avioane de pasageri, susţine Israelul, dar regimul islamist de la Teheran respinge acuzaţiile.

523 afișări
Imaginea articolului Israelul acuză Iranul că transferă arme către Hezbollah la bordul avioanelor de pasageri. Regimul de la Tehneran respinge acuzaţiile

Israelul acuză Iranul că transferă arme către Hezbollah la bordul avioanelor de pasageri. Regimul de la Tehneran respinge acuzaţiile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Ambasadorul israelian Danny Danon a trimis marţi o scrisoare Consiliului de Securitate ONU în care avertizează că Iranul trimite armament în Siria şi Liban la bordul avioanelor de pasageri.

Citând rapoarte ale serviciilor de spionaj israeliene, Danon a precizat că avioane ale companiei Mahan Air au transportat armament destinat organizaţiei şiite libaneze Hezbollah.

"Armele fie au fost transferate direct mişcării Hezbollah la bordul unor curse comerciale către Beirut, fie cu escale în Damasc", a declarat Danny Danon, citat de ziarul Times of Israel.

Acuzaţiile au fost respinse de regimul islamist de la Tehneran. "Scrisoarea conţine o serie de acuzaţii lipsite de fundament", a reacţionat Gholamhossein Dehghani, adjunct al ambasadorului iranian la ONU, citat de site-ul agenţiei Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici