Italia nu a ales un preşedinte, după al treilea tur de scrutin în Parlament

Marii electori italieni au eşuat vineri, aşa cum se aştepta, să aleagă un preşedinte, în urma celui de al treilea tur al alegerilor prezidenţiale, în care era necesară, în continuare, o majoritate de două treimi, potrivit unei numărători parţiale a voturilor.

146 afișări
Imaginea articolului Italia nu a ales un preşedinte, după al treilea tur de scrutin în Parlament

Italia nu a ales un preşedinte, după al treilea tur de scrutin în Parlament (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După numărarea a jumătate dintre buletinele de vot, peste o treime dintre parlamentarii şi delegaţii regionali nu au ştampilat buletinele de vot sau au votat alţi candidaţi, ci nu pe principalul candidat.

Astfel, se înregistrau peste 420 de buletine de vot "albe" sau nule, ceea ce înseamnă că niciunul dintre candidaţi nu putea să obţină majoritatea de două treimi (672 de voturi) din totalul de 1.007.

Începând de la cel de al patrulea tur al alegerilor prezidenţiale, pentru alegerea preşedintelui este necesară majoritatea absolută, şi anume 504 voturi, iar noul candidat al stângii, fostul premier Romano Prodi, are şanse mari să fie ales.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici