Iulia Timoşenko cere să fie consultată de medicul personal. Parchetul consideră însă că "arată bine"

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, ce pare să sufere de o boală misterioasă în închisoare, a cerut luni judecătorului să fie consultată "de urgenţă" de medicul său, dar o reprezentantă a acuzării a apreciat că "arată foarte bine".

333 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko cere să fie consultată de medicul personal. Parchetul consideră însă că "arată bine"

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Timoşenko a depus o cerere pentru aducerea "de urgenţă a unui medic şi unei infirmiere" în care "are încredere", dând asigurări că ar continua să se manifeste "simptome ale unei boli necunoscute".

Această cerere a fost respinsă de judecătorul Rodion Kireev.

De asemenea, unul dintre procurori, Lilia Frolova, a declarat pentru presă că opozanta "arată foarte bine", sugerând că aceasta nu are nevoie să fie consultată de medicul său personal.

"Este o femeie frumoasă. Eu, personal, nu am remarcat nicio schimbare pe faţa sa", a declarat Frolova.

Timoşenko refuză să fie examinată de medici desemnaţi de administraţia penitenciară.

Un avocat al lui Timoşenko a declarat joi că aceasta ar suferi de o boală misterioasă. Deputatul Oleksandr Turcinov, omul de încredere al lui Timoşenko, a declarat că "i-au apărut pe tot corpul" nişte "vânătăi" provocate de vase de sânge sparte.

Alţi deputaţi apropiaţi opozantei au declarat, citaţi de presă, că ar putea suferi de o intoxicaţie provocată de otrava pentru şobolani utilizată la deratizarea centrului de detenţie în care se află.

Starea de sănătate a lui Timoşenko a suscitat preocuparea Uniunii Europene (UE), care a cerut vineri Kievului să organizeze un examen medical "independent".

Iulia Timoşenko este judecată de la 24 iunie pentru depăşirea atribuţiilor sale de premier, în 2009, când a autorizat, fără aprobarea Guvernului, semnarea de contracte pentru importul de gaze naturale ruseşti la un preţ prea mare şi dezavantajos pentru Kiev.

Opozanta, a cărei încarcerare a suscitat critici în întreaga lume, denunţă aceste acuzaţii drept măsuri de reprimare politică orchestrate, în opinia sa, de adversarul său, preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici