Iulia Timoşenko nu îşi va recunoaşte înfrângerea

Premierul ucrainean, Iulia Timoşenko, nu îşi va recunoaşte înfrângerea la alegerile prezidenţiale şi va încerca să conteste rezultatele în justiţie, au anunţat marţi surse parlamentare citate de cotidianul online Ukrainska Pravda.

24 afișări
Imaginea articolului Iulia Timoşenko nu îşi va recunoaşte înfrângerea

Iulia Timoşenko nu îşi va recunoaşte înfrângerea (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"Nu voi recunoaşte niciodată legitimitatea victoriei lui Ianukovici într-un astfel de scrutin", a declarat Timoşenko luni seara în cadrul unei reuniuni cu grupul său parlamentar, potrivit sursei citate.

Mai mulţi deputaţi din blocul Timoşenko au declarat că plângerile vor fi depuse în zilele următoare la tribunal pentru a contesta rezultatele votului.

"Vom face totul pentru a dovedi că aceste alegeri au fost falsificate", a declarat deputatul Serghei Sobolev, din Blocul Timoşenko, citat de televiziune.

"În următoarele două zile vom pregăti plângerile pentru tribunalele adminsitrative", a adăugat acesta.

Timoşenko va încerca mai întâi să obţină invalidarea rezultatelor votului în anumite birouri, apoi, în cazul în care va reuşi, va contesta rezultatul global al scrutinului, a precizat un deuptat al aceleiaşi formaţiuni, Olena Ciustik.

"Dacă există un verdict pozitiv în (mai multe) tribunale, vom contesta rezultatul global al alegerilor", a anunţat aceasta, citată de Interfax, fără a exclude un al treilea tur de scrutin.

Ianukovici a obţinut 48,95 la sută din voturile de duminică, faţă de 45,48 la sută pentru premier, potrivit rezultatelor aproape complete ale alegerilor, date publicităţii marţi de Comisia Electorală Centrală, după numărarea a 99,95 la sută din buletinele de vot.

Observatorii OSCE au apreciat scrutinul drept "transparent şi onest".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici