Iurie Leancă: Băsescu va vizita R.Moldova la 27 ianuarie

Preşedintele român, Traian Băsescu, este aşteptat la Chişinău între 27 şi 28 ianuarie, a declarat sâmbătă ministrul moldovean de Externe, Iurie Leancă, pe aeroportul din Chişinău, la revenirea din Lituania, relatează PRO TV Chişinău.

20 afișări
Imaginea articolului Iurie Leancă: Băsescu va vizita R.Moldova la 27 ianuarie

Iurie Leancă: Băsescu va vizita R.Moldova la 27 ianuarie (Imagine: Mediafax Foto)

Programul este coordonat în acest moment între Chişinău şi Bucureşti. Conform proiectului de program, preşedintele României urmează ca în prima zi a vizitei sale să aibă întrevederi cu şeful interimar al statului moldovean Mihai Ghimpu, cu premierul Vlad Filat şi cu primarul Dorin Chirtoacă.

De asemenea, Băsescu urmează să susţină o alocuţiune în Parlamentul de la Chişinău. În a doua zi a vizitei, preşedintele României se va deplasa la Ţiganca, pentru a vizita Cimitirul Eroilor Români.

Anterior, în cadrul emisiunii "În Profunzime" de la PRO TV Chişinău, Mihai Ghimpu şi-a exprimat speranţa că România îşi va numi un ambasador la Chişinău până când Traian Băsescu va veni în capitala Republicii Moldova.

Leancă a participat la un dineu organizat de premierul Lituaniei şi dedicat Republicii Moldova şi integrării acesteia în Uniunea Europeană, unde a avut o primă discuţie cu omologul său român, Teodor Baconschi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici