Jacques Chirac a fost internat în spital din cauza unei "crize acute de gută"

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a fost internat, luni seară, într-un spital din apropiere de Paris, anunţă surse guvernamentale franceze citate de AFP. Chirac a fost externat în urma efectuării unor analize medicale.

479 afișări
Imaginea articolului Jacques Chirac a fost internat în spital din cauza unei "crize acute de gută"

Jacques Chirac (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 00:20 Jacques Chirac a fost externat

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 81 de ani, spitalizat, luni seară, într-un spital din apropiere de Paris, din cauza unei "crize acute de gută", a fost externat, în urma efectuării unor analize medicale, a anunţat pentru AFP anturajul său.

"Jacques Chirac s-a întors acasă", a anunţat anturajul său.

UPDATEJacques Chirac va fi externat în cursul acestei nopţi

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 81 de ani, a fost internat, luni seară, într-un spital din apropiere de Paris, din cauza unei "crize acute de gută", şi urmează să fie externat în cursul acestei nopţi, a oferit asigurări pentru AFP anturajul său.

Jacques Chirac, în vârstă de 81 de ani, a fost internat în spitalul american din Neuilly, însă viaţa sa nu este în pericol, a anunţat pentru AFP anturajului său.

O ambulanţă a fost chemată la ora 20.00 (21.00, ora României) la domiciliul lui Jacques Chirac.

"Nu există vreo urgenţă vitală. Se suspectează o criză acută de gută", a explicat anturajul său.

În 2005, fostul preşedinte francez a fost victima unui accident vascular cerebral.

Fostul preşedinte, care a fost şi primar al Parisului (1977-1995), a fost supus, la sfârşitul lui 2013, unei intervenţii renale. El a asistat pe 21 noiembrie la înmânarea de către preşedintele socialist François Hollande a premiului fundaţiei sale doctorului Denis Mukwege - angajat alături de femei din Republica Democratică Congo, care au fost violate, în susţinerea cauzei acestora - şi organizaţiei Femmes Africa Solidarité. El a părut să meargă cu greu, la fel ca în ultimii ani.

La sfârşitul lui ianuarie, soţia sa a declarat că are probleme cu memoria şi nu va mai vorbi niciodată în public.

"Pentru moment are probleme cu memoria", a anunţat Bernadette Chirac.

Întrebată dacă fostul şef de stat suferă de maladia Alzheimer, Bernadette Chirac a răspuns că nu crede şi şi-a exprirat speranţa că "vom fi cruţaţi de o asemenea încercare". "Nu prezintă simptomele (maladiei), dar este adevărat că are o bază mică a memoriei, în funcţie de moment, este foarte variabilă", a declarat fosta Primă Doamnă.

"Nu cred că va dori" să vorbească despre acest lucru, a răspuns ea unei întrebări în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici