James Clapper: Scurgerile de informaţii despre înregistrări telefonice ameninţă securitatea SUA

Directorul serviciilor americane de informaţii James Clapper a apreciat joi că scurgeri de informaţii cu privire la practica de colectare a milioane de înregistrări telefonice, dezvăluită de presă, ameninţă securitatea naţională.

304 afișări
Imaginea articolului James Clapper: Scurgerile de informaţii despre înregistrări telefonice ameninţă securitatea SUA

Scurgerile de informaţii despre înregistrări telefonice ameninţă securitatea SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Clapper a declarat, citat într-un comunicat, că "divulgarea neautorizată a unei ordonanţe a justiţiei secrete (care obligă operatorul american Verizon să livreze Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate -NSA- toate datele telefonice ale abonaţilor săi) reprezintă o ameninţare potenţială la adresa capacităţii noastre de a identifica şi răspunde unor riscuri cu care se confruntă ţara".

Joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a declarat că administraţia Barack Obama este hotărâtă să utilizeze toate mijloacele necesare în combaterea terorismului.

Declaraţia a fost făcută în contextul în care presa a dezvăluit că firma de telefonie Verizon oferă autorităţilor americane date despre registrele abonaţilor.

"Preşedintele SUA este bucuros de dezbaterea publică pe tema găsirii echilibrului între drepturile civice şi măsurile de securitate", a explicat Josh Earnest.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici