Japonia denunţă zborul unor bombardiere chineze în apropiere de teritoriul său

Ministerul japonez al Apărării a anunţat, vineri, că Tokyo şi-a exprimat îngrijorarea faţă de Beijing după zborul unor bombardiere chineze în apropiere de teritoriul său, relatează site-ul agenţiei Reuters.

519 afișări
Imaginea articolului Japonia denunţă zborul unor bombardiere chineze în apropiere de teritoriul său

Japonia denunţă zborul unor bombardiere chineze în apropiere de teritoriul său

"A fost pentru prima oară când am înregistrat aeronave militare chineze care au zburat pe acest traseu. Ne-am exprimat îngrijorarea prin intermediul canalelor diplomatice", a declarat ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera.

Şase bombardiere care au zburat din Marea Chinei de Est au trecut aproape de teritoriul japonez pe traseul spre Oceanul Pacific. Aeronavele nu au intrat în spaţiul aerian japonez, dar a fost o premieră din punctul de vedere al traseului.

Joi, Rusia a trimis în misiune bombardiere cu capacitate nucleară în zone neutre peste Oceanul Pacific, Marea Japoniei, Marea Galbenă şi Marea Chinei de Est, determinând Japonia şi Coreea de Sud să escorteze aceste aeronave.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici