Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul SUA în ancheta privind prăbuşirea avionului prezidenţial

Politicianul polonez de opoziţie Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul Statelor Unite în investigarea accidentului de avion produs în aprilie în vestul Rusiei, în care a murit fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

12 afișări
Imaginea articolului Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul SUA în ancheta privind prăbuşirea avionului prezidenţial

Jaroslaw Kaczynski va cere ajutorul SUA în ancheta privind prăbuşirea avionului prezidenţial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kaczynski, care a pierdut alegerile prezidenţiale anticipate organizate după moartea fratelui său, l-a criticat în mod constant pe preşedintele Bronislaw Komorowski pentru eşecul acestuia în investigarea adecvată a catastrofei.

De această dată, Kaczynski i-a scris o scrisoare unui congresmen american, în care îi cere ajutorul în investigarea acestui accident din vestul Rusiei, în care a decedat cuplul prezidenţial polonez.

Membrii partidului conservator al lui Kaczynski, Lege şi Justiţie, vor înmâna scrisoarea în timpul vizitei lor în Statele Unite.

Iniţiativa a provocat deja nemulţumire în conducerea ţării. "Este absolut scandalos, la limita trădării", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras, pentru postul de radio Zet, calificând iniţiativa drept "inadmisibilă".

Consilierul prezidenţial Tomasz Nalecz a declarat, la rândul său, că partidul lui Kaczynski se "joacă cu focul".

Fostul ministru de Externe al ţării, Anna Fotyga, care va face parte din delegaţia poloneză ce va transmite scrisoare, a declarat că vizita în Statele Unite are loc ca răspuns la o iniţiativă americană. Vizita este programată pentru jumătatea lui noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici