Un pasager al avionului prezidenţial polonez şi-ar fi sunat soţia în momentul accidentului

Un parlamentar polonez şi-a sunat soţia în timpul accidentului avionului prezidenţial, la bordul căruia se afla, potrivit săptămânalului Wprost, care a intrat în posesia celor 57 de volume de documente despre catastrofa de la Smolensk, relatează Radio Polonia, în pagina electronică de marţi.

17 afișări
Imaginea articolului Un pasager al avionului prezidenţial polonez şi-ar fi sunat soţia în momentul accidentului

Un pasager al avionului prezidenţial polonez şi-ar fi sunat soţia în momentul accidentului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Văduva lui Leszek Deptula din cadrul Partidului Ţărănesc, Joanna Krasowska-Deptula, a declarat că nu a răspuns, dar apelul a fost înregistrat de serviciul de mesagerie vocală.

"Între orele 09.00 - 09.30, am primit pe telefon o alertă de la mesageria vocală care conţinea un apel de la soţul meu în care acesta striga: «Asia, Asia». Am putut auzi zgomote şi lovituri pe fundal, precum şi vocea soţului meu, tot pe fundal", le-a spus Krasowska-Deptula anchetatorilor.

"Am auzit mai multe voci (...). Nu am recunoscut niciun cuvânt, erau multe ţipete", a adăugat ea, afirmând că înregistrarea durează două-trei secunde.

Joanna Krasowska-Deptula a ascultat mesajul după ce a aflat despre prăbuşirea avionului de la televiziune.

La scurt timp după aceea, mesajul a fost şters, după care văduva parlamentarului a raportat existenţa apelului Agenţiei pentru Securitate Internă, care încearcă să găsească mesajul.

Între timp, Krasowska-Deptula a declarat pentru săptămânalul Wprost că este 100 la sută sigură că era vocea soţului ei şi că mesajul a fost înregistrat în momentul accidentului. Ea nu a fost informată de Agenţia pentru Securitate Internă în legătură cu rezultatele anchetei.

Avionul prezidenţial polonez s-a prăbuşit la 10 aprilie, la ora 08.56 (09.56 ora României), potrivit agenţiei ruse Itar-Tass. Preşedintele Lech Kaczynski, soţia acestuia, Maria, şi alte 94 de persoane aflate la bordul avionului Tupolev 154 au murit în această catastrofă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici