Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk

Jaroslaw Kaczynski ar putea fi audiat în legătură cu accidentul aviatic de la Smolensk, în care fratele său geamăn, preşedintele Lech Kaczynski, şi-a pierdut viaţa, alături de alte 95 de persoane, informează site-ul postului Radio Polonia.

18 afișări
Imaginea articolului Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk

Jaroslaw Kaczynski va fi audiat în cadrul anchetei privind accidentul de la Smolensk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Parchetul din Varşovia intenţionează să îl audieze pe Jaroslaw Kaczynski pe 27 iulie.

"Unele rude ale victimelor accidentului de la Smolensk deja au depus mărturie", a explicat avocatul lui Jaroslaw Kaczynski, Rafal Rogalski, precizând că procurorii îi întreabă dacă deţin informaţii utile pentru investigaţie.

În plus, procurorii polonezi răspund astfel solicitării Rusiei de audiere a unor martori în acest caz.

"Ruşii ne-au trimis o listă cu persoanele pe care ar vrea să le audieze. Rudele victimelor vor fi întrebate de ce acestea se deplasau spre Smolensk la bordul avionului prezidenţial. De asemenea, vor fi informate în legătură cu posibilitatea de a solicita daune materiale", afirmă un procuror polonez.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici