Jean-Marie Le Pen afirmă că se simte rănit şi trădat

Fondatorul Frontului Naţional (FN, extremă dreapta), Jean-Marie Le Pen, şi fiica sa, Marine, care conduce FN în prezent, continuă divergenţele, cu acuzaţii de trădare sau de eroare politică, lansate după 15 zile de la succesul istoric al FN în alegerile europarlamentare.

256 afișări
Imaginea articolului Jean-Marie Le Pen afirmă că se simte rănit şi trădat

Jean-Marie Le Pen afirmă că se simte rănit şi trădat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe plan afectiv, sunt foarte rănit", a spus pentru site-ul săptămânalului Le Point Jean-Marie Le Pen, precizând că nu a mai comunicat cu fiica sa după difuzarea înregistrării video în care face declaraţii cu conotaţii aparent antisemite. Înregistrarea a fost difuzată pe site-ul FN, însă nu mai este accesibilă.

Blogul lui Jean-Marie Le Pen nu va mai fi găzduit pe site-ul FN, a anunţat anterior pentru AFP avocatul acestei formaţiuni politice, Wallerand de Saint-Just, invocând "motive juridice", după izbucnirea unei noi polemici în urma unor declaraţii ale fondatorului partidului de extremă dreapta.

"Suport destul de bine loviturile în faţă, dar nu şi pe cele care sunt date pe la spate", a reacţionat Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 85 de ani.

Preşedintele de onoare al FN a fost acuzat din nou de antisemitism după ce a spus, într-o înregistrare video, despre mai mulţi artişti ostili FN că vor face parte din următorul "lot". Printre ei figurează şi cântăreţul Patrick Bruel, care este evreu.

Fiica sa a apreciat că această ieşire este o "eroare politică", cu toate că a contestat că ar avea un caracter antisemit.

Jean-Marie Le Pen i-a răspuns luni, spunând că o "eroare politică" este să te aliniezi la un "singur gând".

Marine Le Pen, în vârstă de 45 de ani, s-a distanţat deja de unele declaraţii ale tatălui său.

Camerele de gazare sunt "summumul barbariei", a spus ea în 2011, şi nu "detaliu în istorie", aşa cum repetă tatăl său.

Gilbert Collard, un deputat apropiat de FN care i-a sugerat în acest weekend lui Jean-Marie Le Pen să se retragă, i-a reproşat, marţi, că "încurcă sarcina lui Marine" pentru a forma un grup în Parlamentul European.

Pentru a nu inflama mai tare spiritele, nepoata lui Marine Le Pen, Marion Maréchal Le Pen, deputat, nu a dorit să reacţioneze.

Partidul francez de extremă dreapta încearcă, de când este condus de către Marine Le Pen, să câştige o anumită respectabilitate, ştergând cu guma orice conotaţie rasistă sau antisemită. Această strategie a contribuit la atragerea voturilor pentru FN, care a obţinut 25% din voturile exprimate în alegerile europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici