Jeff Sessions, primul membru al cabinetului Trump INTEROGAT în dosarul privind ingerinţele ruse din alegerile prezidenţiale din SUA

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a fost interogat pentru mai multe ore săptămâna trecută de echipa procurorului special Robert Mueller în dosarul privind ingerinţele Rusiei din alegerile prezidenţiale americane din 2016, relatează The New York Times.

338 afișări
Imaginea articolului Jeff Sessions, primul membru al cabinetului Trump INTEROGAT în dosarul privind ingerinţele ruse din alegerile prezidenţiale din SUA

Jeff Sessions, primul membru al cabinetului Trump INTEROGAT în dosarul privind ingerinţele ruse din alegerile prezidenţiale din SUA

Astfel, Sessions este primul membru al cabinetului Trump interogat în dosarul privind ingerinţele ruse din alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Sarah Isgur Flores, purtătorul de cuvând al Departamentului de Justiţie, a confirmat întâlnirea dintre procurorul general al SUA şi echipa procurorului special Robert Mueller.

În luna martie a anului trecut, Sessions a anunţat că nu mai are legături cu aspectele legate de ancheta privind alegerile din 2016. Acesta a recunoscut în faţa Congresului SUA că în timpul campaniei electorale a avut două întrevederi cu fostul ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Serghei Kislyak.

Biroul Federal pentru Investigaţii, Senatul SUA şi Camera Reprezentanţilor au declanşat anchete în cazul ingerinţelor Rusiei în campania electorală şi al presupuselor contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi, iar procurorul special Robert Mueller coordonează investigaţiile.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici