Jeremy Corbyn: Autorităţile locale din Londra nu aveau resurse pentru a face faţă incendiului de la Grenfell Tower

Jeremy Corbyn, liderul opoziţiei din Marea Britanie, a declarat duminică că autorităţile locale din Londra nu aveau resursele necesare pentru a face faţă unei urgenţe de acea amploare, informează Reuters.

567 afișări
Imaginea articolului Jeremy Corbyn: Autorităţile locale din Londra nu aveau resurse pentru a face faţă incendiului de la Grenfell Tower

Jeremy Corbyn: Consiliul nu avea resurse pentru a face faţă incendiului din Londra

El a declarat unui post de televiziune că serviciile de urgenţă şi comunitatea ”au fost incredibile” în lupta cu focul şi în ceea ce a urmat după aceea”.

”Ceea ce a fost mai puţin eficient au fost burgurile londoneze Royal Borough din Kensington şi Chelsea, pentru că păreau a le lipsi resursele de a face faţă cu o criză de această magnitudine, deşi acesta este cel mai înstărit burg al ţării”, a spus Corbyn.

Guvernul premierului britanic a încercat sâmbătă să liniştească furia londonezilor stârnită după incendiul clădirii de apartamente din vestul oraşului, făcând promisiunea de a susţine victimele incidentului în urma protestelor de vineri faţă de viteza de reacţie a Theresei May.

Sute de protestatari furioşi au pătruns apoi în primăria unui district al Londrei, cerând să se facă dreptate după incendiul în urma căruia cel puţin 57 de oameni au murit, iar numeroşi alţii sunt daţi dispăruţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici