Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a declarat, luni, că este optimist în privinţa viitoarelor discuţii dintre SUA şi Coreea de Nord, adăugând că este de părere că acestea vor fi productive, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

330 afișări
Imaginea articolului Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord

Jim Mattis se declară optimist în privinţa dialogului cu Coreea de Nord

”Cred că sunt suficiente motive de optimism în privinţa negocierilor şi cred că discuţiile vor fi productive”, a declarat secretarul american al Apărării.

Mattis a adăugat că SUA nu şi-au modificat poziţia militară faţă de Coreea de Nord, după anunţul liderului regimului de la Phenian, Kim Jong-un, privind suspendarea testelor balistice şi nucleare.

Declaraţiile lui Mattis vin la patru zile după ce Kim Jong-un a anunţat că ţara sa nu va mai efectua teste nucleare sau balistice şi va închide un poligon nuclear din nordul ţării. Anunţul suspendării programului nuclear a fost făcut la şedinţa plenară a Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, cu o săptămână înaintea întâlnirii dintre Kim Jong-un şi preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in. Ulterior, liderul regimului de la Phenian va avea o întâlnire şi cu preşedintele SUA, Donald Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici