Jocuri video violente, retrase de la vânzare în Norvegia, după atacurile din 22 iulie

Unele jocuri video violente vor fi mai greu de găsit în magazine, fiind retrase de la vânzare, în contextul în care Norvegia încă se mai resimte după masacrele comise de Anders Behring Breivik, relatează revista Time, în ediţia electronică.

201 afișări
Imaginea articolului Jocuri video violente, retrase de la vânzare în Norvegia, după atacurile din 22 iulie

Jocuri video violente, retrase de la vânzare în Norvegia, după atacurile din 22 iulie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coop Norway, unul dintre cele mai importante magazine de jocuri video din ţară, a anunţat, săptămâna trecută, că va retrage 51 de jocuri video şi arme de jucărie de pe rafturi, în urma atacurilor de la Oslo şi Utoya. Între titlurile vizate se află Homefront, Sniper: Ghost Warrior, Counter-Strike, World of Warcraft şi patru jocuri Call of Duty.

Potrivit unor declaraţii citate de cotidianul norvegian Rogalands Avis, retragerea jocurilor este aparent temporară, dar fără să fie anunţată o dată la care urmează să se revină asupra măsurii.

"Hotărârea de a retrage jocurile a fost luată încă de când ne-am seama care era scopul atacului. Alţii sunt mai potriviţi decât noi să prezinte efectele negative ale acestor jocuri", a declarat directorul de vânzări al acestei firme, Geir Inge Stokke. "Pentru moment, (cel mai potrivit) pentru noi este să le dăm jos (de pe rafturi). Nu aş fi mirat ca şi alţii să facă la fel. Trebuie să ne gândim foarte bine când le vom aduce înapoi. Sumele implicate sunt lipsite de importanţă", a adăugat el.

Retragerea acestora, în prezent, nu este o hotărâre dificilă, comentează publicaţia. Dar este exact tipul de "gest larg" care continuă să facă din jocuri şi alte produse media un ţap ispăşitor, atunci când în societate se întâmplă ceva neplăcut, continuă Time. Asemenea gesturi demonstrează simpatie, dar nu pot preveni ca o asemenea tragedii să se repete, conchide revista.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici