Joe Biden a declarat că este "puţin probabil" ca racheta care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia / Polonia confirmă că acesta este de fabricaţie rusească

Preşedintele Joe Biden a declarat miercuri că este "puţin probabil" ca o rachetă care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia, dar a promis sprijin pentru ancheta privind rachetă pe care polonezii au numit-o "de fabricaţie rusească", relatează AP.

10863 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a declarat că este "puţin probabil" ca racheta care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia / Polonia confirmă că acesta este de fabricaţie rusească

Joe Biden a declarat miercuri că este "puţin probabil" ca o rachetă care a ucis două persoane în Polonia, ţară membră NATO, să fi fost lansată din Rusia

UPDATE Surse AP: Racheta care a lovit Polonia a fost lansată de forţele ucrainene împotriva unei rachete ruseşti

Biden a vorbit după ce a convocat miercuri dimineaţă, în Indonezia, o reuniune "de urgenţă" a liderilor G7 şi NATO pentru consultări privind atacul care a ucis două persoane în partea de est a Poloniei, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

"Există informaţii preliminare care contestă acest lucru", a declarat Biden reporterilor când a fost întrebat dacă racheta a fost lansată din Rusia. "Este puţin probabil, luând în considerare liniile traiectoriei, că a fost trasă din Rusia, dar vom vedea".

Nu a fost imediat clar dacă Biden sugera că racheta nu ar fi fost deloc lansată de Rusia sau dacă acesta nu a fost lansată de pe teritoriul acestui stat. Ucraina încă mai păstrează stocuri de armament de producţie ex-sovietică şi rusă, inclusiv sistemul de rachete de apărare aeriană S-300.

Preşedintele american, care a fost trezit peste noapte de personal ca urmare a incidentului grav din Polonia, în timp ce se afla în Indonezia pentru summitul G20, l-a sunat miercuri dimineaţă pe preşedintele polonez Andrzej Duda pentru a-şi exprima "profundele condoleanţe" pentru pierderea de vieţi omeneşti. Biden a promis pe Twitter "sprijinul deplin al SUA pentru ancheta poloneză şi asistenţă în cadrul acesteia" şi "a reafirmat angajamentul de fier al Statelor Unite faţă de NATO".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici