Joe Biden le-a oferit palestinienilor din SUA protecţie temporară împotriva deportării

Preşedintele american Joe Biden le-a acordat palestinienilor din Statele Unite ale Americii protecţie temporară împotriva deportării. Decizia a fost luată pentru a-i proteja pe cei vizaţi de deportare de conflictul din Gaza, potrivit CNN.

276 afișări
Imaginea articolului Joe Biden le-a oferit palestinienilor din SUA protecţie temporară împotriva deportării

Joe Biden le-a oferit palestinienilor din SUA protecţie temporară împotriva deportării

La sfârşitul anului trecut, democraţii l-au îndemnat pe Biden să extindă protecţia temporară în cazul palestinienilor din SUA, argumentând că cei care se află deja în ţară „nu ar trebui să fie forţaţi să se întoarcă în teritoriile palestiniene, în concordanţă cu angajamentul declarat al preşedintelui de a proteja civilii palestinieni”.

Preşedintele are puterea de a autoriza amânarea deportării. Cei care se califică rămân în SUA şi sunt eligibili pentru permise de muncă. Nu pot benefica de măsură persoanele care au comis infracţiuni sau care reprezintă o ameninţare pentru siguranţa publică.

„În lumina conflictului în curs şi a nevoilor umanitare de pe teren, preşedintele Biden a semnat un memorandum prin care se ordonă amânarea îndepărtării anumitor palestinieni care sunt prezenţi în Statele Unite, oferindu-le un refugiu sigur temporar”, a declarat consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan.

Măsura este în vigoare 18 luni. Decizia a fost anunţată în timp ce Casa Albă se confruntă cu o presiune imensă din partea comunităţii arabo-americane privind situaţia din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici