John Kerry anunţă că merge vineri la Paris pentru discuţii cu autorităţile franceze

Secretarul de Stat american, John Kerry, a anunţat luni că va merge vineri la Paris pentru discuţii cu autorităţile franceze, după atentatele jihadiste care s-au soldat cu 17 morţi săptămâna trecută.

102 afișări
Imaginea articolului John Kerry anunţă că merge vineri la Paris pentru discuţii cu autorităţile franceze

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi călători joi şi voi fi acolo vineri", a declarat el, în timpul unei deplasări în India. El a explicat că vrea să "demonstreze legătura existentă între Statele Unite şi cel mai vechi aliat" al lor.

"Relaţia cu Franţa nu ţine de un moment sau o zi anume", a continuat Kerry, într-o conferinţă de presă. "Este o relaţie continuă, foarte profund ancorată (...) în valorile comune, în special libertatea de exprimare".

Secretarul de Stat a fost miercuri primul oficial american care şi-a exprimat, în limba franceză, solidaritatea şi compasiunea după atentatul de la redacţia revistei satirice franceze Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi. Atentatul a fost urmat de alte două atacuri, joi împotriva unei poliţişte şi vineri la un magazin evreiesc din Paris, soldate în total cu cinci morţi.

"Nici un act de terorism nu va înceta marşul libertăţii", a declarat el duminică, în semn de solidaritate cu manifestaţiile de amploare împotriva terorismului organizate în toată Franţa, dar în special la Paris, unde aproximativ 50 de lideri străini au fost prezenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici