John Kerry "este un asasin al poporului venezuelean", apreciază ministrul de Externe al Venezuelei

Ministrul de Externe al Venezuelei, Elias Jaua, a apreciat vineri că secretarul de Stat american, John Kerry, este un "asasin al poporului venezuelean", acuzându-l că încurajează manifestaţiile care s-au soldat cu 28 de morţi de la începutul lunii februarie.

246 afișări
Imaginea articolului John Kerry "este un asasin al poporului venezuelean", apreciază ministrul de Externe al Venezuelei

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vom tempera tonul, vă denunţăm ca asasin al poporului venezuelean, domnule Kerry", a declarat Elias Jaua în timpul unui discurs, la Caracas.

"De fiecare dată când suntem pe punctul de a-i izola şi opri pe autorii violenţelor, Kerry face declaraţii", a afirmat şeful diplomaţiei venezuelene, oferind drept exemplu ziua de miercuri, când trei persoane au murit în cursul protestelor de la Valencia, în nordul Venezuelei

Miercuri, Kerry a declarat în faţa Congresului că Statele Unite sunt "pregătite, în caz de necesitate, să invoce Charta Democratică Interamericană a Organizaţiei Statelor Americane (OEA) şi să activeze (...) sancţiuni", însă şi-a exprimat speranţele că "presiunea socială, regiunea şi vecinii vor avea un impact mai mare".

A doua zi, joi, John Kerry a îndemnat din nou Caracasul să înceteze "campania de teroare".

În cursul serii de vineri, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că acuzaţiile lui Jaua sunt "absurde". "Guvernul Venezuelei trebuie să se concentreze asupra reglementării problemelor economice şi sociale, nu asupra unor acuzaţii absurde împotriva Statelor Unite", a spus el.

Venezuela este afectată din 4 februarie de proteste masive ale studenţilor faţă de regimul Nicolas Maduro. Studenţii susţinuţi de opoziţie protestează faţă de costurile mari de trai, lipsurile şi insecuritatea din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici