Proteste în Venezuela: Zeci de mii de oameni, pe străzile din capitala Caracas - FOTO

Aproximativ 20.000 de venezueleni au manifestat duminică la Caracas la apelul studenţilor care protestează de mai multe săptămâni, cu sprijinul opoziţiei, faţă de regimul condus de preşedintele Nicolas Maduro.

871 afișări
Imaginea articolului Proteste în Venezuela: Zeci de mii de oameni, pe străzile din capitala Caracas - FOTO

Proteste în Venezuela: Zeci de mii de oameni, pe străzile din capitala Caracas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Manifestanţii, care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de lipsa de securitate, costul vieţii şi penuria care afectează viaţa zilnică a numeroşi venezueleni, au lansat un apel la "dialog sincer" cu preşedintele Nicolas Maduro. Ei doresc să discute despre încetarea protestelor violente care s-au soldat cu 18 morţi şi peste 260 de răniţi în urma primelor manifestaţii ce au avut loc începând din 4 februarie în provincie.

Este "lupta poporului împotriva unui Guvern ineficient. Maduro, ai pierdut străzile din Venezuela, pentru că în prezent străzile aparţin poporului", a afirmat în faţa manifestanţilor Juan Requesens, unul dintre liderii studenţilor, aflaţi la originea manifestaţiei.

Presa locală a anunţat că alte manifestaţii la care au participat mii de persoane au avut loc în oraşele San Cristobal, la originea mişcării studenţeşti, în nord-vestul ţării, Barquisimeto, Valencia, în nord şi Puerto Ordaz, în est.

Vizat de proteste, preşedintele Nicolas Maduro a lansat săptămâna trecută un dialog naţional, dar conducătorii mişcării şi principalii opozanţi refuză să participe la discuţii şi afirmă că acestea reprezintă o "mascaradă". Ei cer, de asemenea, eliberarea opozantului Leopoldo Lopez, reţinut la 18 februarie pentru "incitare la violenţă".

Potrivit organizaţiei locale Forum Penal, 863 de persoane au fost reţinute începând din 9 februarie în urma manifestaţiilor din Venezuela, iar 30 dintre acestea se află în continuare în închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici