John Kerry, încrezător în participarea opoziţiei siriene la conferinţa Geneva II

Secretarul de Stat american John Kerry s-a declarat duminică "încrezător" în participarea opoziţiei siriene la conferinţa de pace Geneva II, care va avea loc la sfârşitul lui ianuarie, în Elveţia.

73 afișări
Imaginea articolului John Kerry, încrezător în participarea opoziţiei siriene la conferinţa Geneva II

John Kerry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Personal, sunt încrezător în faptul că opoziţia siriană va participa la (conferinţa de pace) Geneva II", a declarat şeful diplomaţiei americane, la sfârşitul unei reuniuni a reprezentanţilor a 11 state care susţin Coaliţia opoziţiei siriene, la Paris.

"Acesta este un test de credibilitate pentru toţi. Contez pe faptul că cele două părţi vor veni împreună" la conferinţa de pace, a adăugat el.

John Kerry a declarat că a avut o "reuniune foarte constructivă" cu liderul Coaliţiei Naţionale Siriane, Ahmad Jarba.

Cele 11 state care susţin Coaliţia opoziţiei siriene, i-au cerut acesteia, duminică, la Paris, să participe începând de la 22 ianuarie la conferinţa de pace Geneva II.

Decizia finală a Coaliţiei, divizată asupra participării sale la conferinţa de pace, urmează să fie anunţată la 17 ianuarie.

Peste 130.000 de persoane, inclusiv 7.000 de copii, au fost ucişi în confruntările dintre rebeli şi forţele regimului de la Damasc, începând din martie 2011.

Conferinţa de pace Geneva II urmează să se deschidă pe 22 ianuarie, la Montreux, în Elveţia, sub preşedinţia secretarului general al ONU Ban Ki-moon, cu reprezentanţii a aproximativ 20 de ţări, şi să continue, începând din 24 ianuarie, între delegaţiile siriene, sub egida mediatorului internaţional Lakhdar Brahimi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici