John Kerry se va întâlni luni, la Roma, cu Serghei Lavrov

Secretarul de Stat american, John Kerry, se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov, luni, la Roma, pentru a discuta despre evoluţiile din Orientul Mijlociu, Ucraina şi Siria, a anunţat vineri Marie Harf, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

279 afișări
Imaginea articolului John Kerry se va întâlni luni, la Roma, cu Serghei Lavrov

John Kerry se va întâlni luni, la Roma, cu Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi oficiali vor discuta, în principal, despre "recentele evoluţii din Israel, Cisiordania, Ierusalim şi în regiune, dar şi despre iniţiative în curs la ONU", a precizat Marie Harf într-un comunicat.

De asemenea, ei vor discuta despre Ucraina, unde separatişti proruşi din estul acestei ţări sprijiniţi de Moscova luptă împotriva puterii, şi despre Siria, devastată de peste trei ani de un război civil, a adăugat ea.

Departamentul de Stat a anunţat cu câteva ore mai devreme că John Kerry s-a întâlnit cu Serghei Lavrov pentru a discuta despre "recentele evoluţii" din Orientul Mijlociu, după moartea unui oficial palestinian.

În marja unei vizite la Bogota, şeful diplomaţiei americane a evocat cu omologul său rus "situaţia din Orientul Mijlociu, inclusiv recentele evoluţii din Israel, Cisiordania, Ierusalim şi în regiune, dar şi iniţiativele actuale ale Naţiunilor Unite".

Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a cerut miercuri Israelului să efectueze o "anchetă rapidă şi transparentă asupra circumstanţelor morţii brutale" a ministrului palestinian Ziad Abu Ein în cursul unor ciocniri cu militari israelieni.

Ziad Abu Ein, în vârstă de 55 de ani, era ministru al Autorităţii Palestiniene privind Colonizarea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici