John Kerry: Trupele ruseşti se retrag din Ucraina

Trupele ruseşti se retrag din Ucraina şi din zona frontalieră, a afirmat marţi secretarul de Stat american, John Kerry, la finalul unei întrevederi, la Paris, cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

1139 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Trupele ruseşti se retrag din Ucraina

John Kerry: Trupele ruseşti se retrag din Ucraina

"Trupele se retrag. Mai trebuie retras echipamentul greu, iar frontiera urmează să fie monitorizată si securizată", a declarat John Kerry a doua zi după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat retragerea trupelor ruseşti mobilizate la frontiera cu Ucraina.

"Există patru sau cinci criterii principale (de respectat) pentru anularea sancţiunilor, şi anume eliberarea ostaticilor, eliberarea tuturor prizonierilor, retragerea trupelor şi echipamentului, închiderea frontierei şi respectarea graniţei sub egida OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)", a subliniat Kerry.

Surse din cadrul Departamentului de Stat au anunţat ulterior că John Kerry s-a referit atât la retragerea trupelor din Ucraina, unde Moscova, care dezminte implicarea sa de partea rebelilor ucraineni, nu a recunoscut niciodată că a trimis militari, cât şi din zona rusă a frontierei dintre Ucraina şi Rusia.

Lavrov a încercat să-l convingă pe Kerry că sancţiunile economice reduc speranţele reluării economice în Europa şi tensionează relaţiile dintre Washington şi Bruxelles.

Ministrul rus de Externe l-a acuzat luni pe preşedintele american, Barack Obama, că a "forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei. Aceste sancţiuni economice au adus economia rusă pe marginea recesiunii.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să aibă o întrevedere cu cel ucrainean, Petro Poroşenko, vineri, la Milano.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici