John McCain: Rusia probabil va viza Republica Moldova. Reacţia SUA şi UE este incredibil de slabă

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea viza Republica Moldova şi Letonia după anexarea regiunii ucrainene Crimeea, avertizează senatorul republican american John McCain, conform site-ului Politico.com.

3488 afișări
Imaginea articolului John McCain: Rusia probabil va viza Republica Moldova. Reacţia SUA şi UE este incredibil de slabă

John McCain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Moldova este ţara care trebuie urmărită cu atenţie", a declarat John McCain într-o emisiune a postului Fox News.

Senatorul republican a notat că Republica Moldova nu este membră NATO şi că în regiunea separatistă Transnistria există deja trupe ruse.

"Deja există solicitări pentru asistenţă militară rusă şi provocări de genul celor pe care le vedem în estul Ucrainei", a subliniat McCain.

Politicianul american a avertizat că preşedintele rus, Vladimir Putin, ar putea recurge "la aceleaşi tip de strategie" în Letonia. "Nu ştiu până unde va merge, depinde de reacţia Statelor Unite şi a Uniunii Europene, care a fost "incredibil de slabă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici