Joseph Biden va transmite Chinei "preocupări" privind zona de securitate aeriană

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va transmite Chinei, în cursul vizitei de săptămâna viitoare, "preocupările" Washingtonului privind instituirea zonei de securitate aeriană în Marea Chinei de Est.

120 afișări
Imaginea articolului Joseph Biden va transmite Chinei "preocupări" privind zona de securitate aeriană

Joseph Biden va transmite Chinei "preocupări" privind zona de securitate aeriană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Această vizită în China este o ocazie pentru vicepreşedinte de a discuta direct despre acest dosar cu liderii de la Beijing, de a transmite preocupările şi de a cere clarificări", a precizat un oficial american.

Anunţul Beijingtului privind instituirea zonei de identificare aeriană în Marea Chinei de Est a fost catalogat drept "incendiar" de către Casa Albă.

Două bombardiere americane de tip B-52 au pătruns în mod neautorizat, marţi, în spaţiul aerian al Chinei, în Marea Chinei de Est. Potrivit unor oficiali americani, cele două avioane de tip B-52 au zburat deasupra Mării Chinei de Est fără a informa Beijingul, contestând direct decizia Chinei de a extinde zona de securitate aeriană.

Avioanele au survolat noua Zonă chineză de identificare aeriană, un spaţiu instituit într-un perimetru disputat între China, Coreea de Sud şi Japonia.

Zilele trecute, Beijingul a extins Zona de identificare aeriană pentru a include Arhipelagul Diaoyu, administrat de Japonia sub numele Senkaku, dar revendicat de China. De asemenea, în Zona extinsă de identificare aeriană este inclus şi Arhipelagul Ieodu, administrat de Coreea de Sud, dar revendicat de China. Oficiali din cadrul Pentagonului avertizaseră că Statele Unite vor contesta direct noua zona de securitate aeriană chineză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici