Jurnalist premiat cu Pulitzer, mort în urma unei crize de astm în timp ce intra clandestin în Siria

Un jurnalist al publicaţiei New York Times, Anthony Shadid, de două ori recompensat cu premiul Pulitzer, a murit joi, în urma unei crize de astm, în timp ce intra clandestin în Siria, a anunţat publicaţia americană.

175 afișări
Imaginea articolului Jurnalist premiat cu Pulitzer, mort în urma unei crize de astm în timp ce intra clandestin în Siria

Jurnalist premiat cu Pulitzer, mort în urma unei crize de astm în timp ce intra clandestin în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anthony Shadid, în vârstă de 43 de ani, a murit din cauza unei crize de astm, declanşată probabil de caii călăuzelor care îl ajutau să intre în Siria, de unde jurnalistul urma să relateze evenimentele din miezul revoltelor sângeroase contra regimului lui Bachar al-Assad.

Anthony Shadid, jurnalist american de origine libaneză, a fost de două ori recompensat cu premiul Pulitzer, considerat cea mai înaltă distincţie din jurnalismul american, în anii 2004 şi 2010, pentru relatările sale din timpul conflictului irakian, publicate în acea perioadă în Washington Post.

Specialist în Orientul Mijlociu, Shadid scria în ultima vreme despre revoltele din "primăvara arabă" din diverse ţări din acea regiune, precum Egipt, Siria şi Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici