Kadhafi a vrut să fugă pe jos din Sirt, după ce maşinile au fost distruse de combatanţii CNT

Muammar Kadhafi trăia într-un apartament în Sirt înainte de a fi capturat şi manifesta semne de anxietate dar nu pi de "frică", potrivit şefului serviciilor sale de securitate internă, Manssour Daw, intervievat la scurt timp după ce a fost capturat, joi, relatează Al-Arabiya.

590 afișări
Imaginea articolului Kadhafi a vrut să fugă pe jos din Sirt, după ce maşinile au fost distruse de combatanţii CNT

Kadhafi a vrut să fugă pe jos din Sirt, după ce maşinile au fost distruse de combatanţii CNT (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Daw, care se afla la Sirt împreună cu alţi membri ai regimului Kadhafi, a declarat că acesta nu a fost implicat în luptele împotriva combatanţilor Consiliului Naţional de Tranziţie, adăugând că fiul său Motassim era responsabil de lupte.

În ultimele zile ale bătăliei din Sirt, Kadhafi şi consilierii lui s-au ascuns în "zona a doua" a oraşului şi au stat în apartamente diferite aparţinând unor rude ale fostului lider libian care au fugit din oraş, a declarat Daw.

El a adăugat că Kadhafi şi toţi ceilalţi din jurul lui au încercat să fugă din Sirt pe jos în diferite grupuri, după ce vehiculele lor au fost distruse de combatanţii CNT. Daw susţine că a fost lovit de o schijă şi a încercat să scape dar nu ştie dacă în acel moment Kadhafi a încercat să se ascundă într-un canal.

"După căderea Tripoli, am mers la Sirt, unde l-am găsit pe Kadhafi şi am stat cu el", a explicat el, adăugând că fostul lider libian a ajuns la Sirt în august pentru că acolo avea o susţinere largă. "La început avea susţinători aici, dar luptele i-au determinat pe toţi să fugă din oraş".

Dezminţind informaţiile potrivit cărora forţele loiale lui Kadhafi au folosit civilii drept scuturi umane, Daw a declarat că aceştia le-au permis civililor să plece din oraş şi au acceptat livrarea de mâncare şi medicamente.

În perioada în care a stat în Sirt, mai ales în ultimele zile, Kadhafi dădea semne de anxietate, dar "nu îi era frică", a conchis Daw.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici