Kadhafi consideră că palestinienii ar trebui să aibă arma nucleară

Liderul libian, Muammar Kadhafi, a declarat luni, pentru postul britanic de televiziune Sky News că, dacă Israelul deţine arma nucleară, atunci şi ţările arabe din regiune, "chiar şi palestinienii", au dreptul la acest lucru.

53 afișări
Imaginea articolului Kadhafi consideră că palestinienii ar trebui să aibă arma nucleară

Kadhafi consideră că palestinienii ar trebui să aibă arma nucleară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă israelienii dispun de arma nucleară şi de capacităţi nucleare, atunci şi egiptenii, sirienii, saudiţii au dreptul la acest lucru şi chiar palestinienii ar trebui să posede (arma nucleară - n.red.) pentru că omologii sau adversarii lor au la dispoziţie capacităţi nucleare. De ce nu?", a afirmat el, potrivit extraselor unui interviu acordat postului Sky News care va fi difuzat luni dimineaţa.

Israelul nu a recunoscut niciodată în mod public faptul că deţine arma nucleară, însă această ţară este considerată o putere nucleară.

În schimb, întrebat despre Iran, liderul libian a declarat: "Dacă Iranul ar fabrica arme nucleare, atunci noi toţi, inclusiv noi (libienii), am fi împotriva lor". "Dar Iranul nu a spus aşa ceva", a adăugat el.

Într-o altă ordine de idei, colonelul a salutat atribuirea Premiului Nobel pentru Pace preşedintelui american, Barack Obama, subliniind originile sale africane. "Este de la sine înţeles: este african, iar noi suntem mândri că noi, africanii, noi cei de pe continentul african, Africa în ansamblu, prezentăm un african la preşedinţia Statelor Unite ale Americii".

"În ceea ce priveşte Premiul Nobel pentru Pace, cred că îl merită. Însă a i-l acorda de pe acum presupune o anumită ipocrizie, linguşeală şi cred că este prematur", a apreciat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici